Wellamo-opiston kurssi-ilmoittautuminen alkoi - tarjolla mm. tuhkauurnan valmistusta ja kurkkulaulantaa

Ilmoittautuminen Wellamo-opiston kursseille alkoi tällä viikolla. Eniten kursseja on  tarjolla liikunnan, tanssin ja terveyden aineissa (22,5 %), musiikissa (16 %) ja kielissä (13,5 %).

 - Tänä vuonna rikotaan taas meidän ilmoittautumisennätykset ensimmäisen päivän osalta. Perinteisesti ensimmäiset kurssit varataan loppuun ilmoittautumisen alkaessa ensimmäisten minuuttien aikana, kertoo Wellamo-opiston rehtori Mari Ylä-Sankola.

Yksilöllisen opetuksen ja ryhmäopetuksen lisäksi tarjolla on myös luentoja ja verkko-opetusta. Moni kurssi huipentuu kauden lopussa näyttelyyn tai matineaan.

- Jotkut haluavat saada näytteille omia kuvataide- tai käsitöitä. Siinä on varmaan monenlaisia tarpeita, osalle se voi olla suuri kynnys tulla ulos omasta pöytälaatikosta tai ryhmän eteen oman tuotoksen kanssa, Ylä-Sankola toteaa.

Erikoisia kursseja löytyy tarjonnasta paljon.

- Jos osaat vähän ranskan alkeita, niin Ruokamatka Ranskassa tarjoaa sukelluksen paikalliseen ruokakulttuuriin. Tuhkauurnan valmistus on ollut todella suosittua Pohjanmaalla ja nyt jännittämme, miten se otetaan vastaan Päijät-Hämeessä, Ylä-Sankola kertaa.

Tänä vuonna erityisesti Lahdessa on tarjolla aikuisten ja lasten yhteisiä kursseja.

- Meillä on tietoisesti lisätty näitä kursseja. Sinne voi tulla vaikka isovanhemmat tulla tekemään keramiikkaa tai liikkumaan yhdessä lapsen kanssa.

Kurssimäärät seudullisen Wellamo-opiston kunnissa ovat Lahdessa 745, Hollolassa 285, Orimattilassa 149, Asikkalassa 85, Kärkölässä 48, Padasjoella 25 ja Myrskylässä 21 kurssia. Opetusta ja ohjausta annetaan yhteensä noin 150 toimipisteessä ja opettajia on lukuvuoden aikana reilut 300. 

Wellamo-opiston rehtori Mari Ylä-Sankola kävi Radio Voiman haastattelussa tiistaina.

Ilmoittautua voi internetissä www.opistopalvelut.fi/wellamo-opisto, puhelimitse numeroon (03)814 4799 ja aikuiskoulutuskeskuksessa osoitteessa Kirkkokatu 16.

Audio icon Lataa podcast (11.72 MB)