Uusi lastenkirjallisuuden festivaali tarjoaa sosiaalisessa mediassa julkkarihumua, livepiirtämistä, tarinoiden improvisointia, virtuaalisia teekutsuja ja paljastuksia tulevista teoksista

Suomen ensimmäinen virtuaalinen lasten ja nuorten kirjallisuustapahtuma LANUFestivaali käynnistyy perjantaina klo 17. Tapahtuma kestää viikon ja tarjoaa yli 25 tuntia ohjelmaa, 45 esitystä ja 47 esiintyjää sosiaalisessa mediassa. Tapahtuman tuottaja, kirjailija ja kuvittaja Erika Vik ehdotti kolme viikkoa sitten Twitterissä kollegoille, että jokainen uhraisi ajastaan tunnin ja kertoisi lapsille ja nuorille tekemisistään.
- Siitä ajatuksesta homma lähti paisumaan ja festivaali on muotoutunut matkan varrella, kuvaili Vik Radio Voimalla talkoohengessä syntynyttä tapahtumaa.

Helpoiten tapahtuman ja ohjelmatarjonnan löytää menemällä Facebookiin LANUFestarit sivuille.
- Muistiinpanoista löytyy koko ohjelma, lavakartta ja käsiohjelma. Ne kannattaa käydä tulostamassa itselleen valmiiksi ennen festareille tuloa. Suurin osa esityksistä on Instagramissa, toiseksi eniten esityksiä on Facebookissa ja osa Youtubessa tai esiintyjien omalla kanavalla, Vik ohjeisti festarivieraita.

Mukana festivaaleilla on lasten- ja nuortenkirjallisuuden tekijöitä usealta alalta, kuvittajia, sarjakuvataiteilijoita, kirjailijoita ja aktiivisia harrastajia.
- Meitä on tässä tosi iso porukka ja jokaisella on oma osaamisensa ja kontaktinsa. Pitää myös kirjastoja kiittää erityisesti. He ovat markkinoineet hyvin tätä meidän tapahtumaa. Uskon, että tästä tulee aivan mahtavaa, Vik innosti.

Festivaalin ohjelmanumeroissa tekijät kertovat esimerkiksi työstänsä ja vastailevat kysymyksiin, joita voi lähettää esityksen aikana tai etukäteen sähköpostitse. Osoitteet löytyvät käsiohjelmasta.
- Jos olet koululainen ja tekemässä vaikka kirjaesitelmää, niin nyt on aivan loistava tilaisuus kysyä kysymyksiä tekijöiltä, ja myös kuvittajilta ja sarjakuvantekijöiltä, Vik vinkkasi ja kertoi, että tekijöistä kertovan ohjelman lisäksi tarjolla on myös paljon muuta.
- Meillä on esimerkiksi tarinoiden improvisointia teatterin keinoin, livepiirtämistä, erilaisia piirustus- ja muita tehtäviä lapsille, useammat virtuaaliset teekutsut, julkkarihumua ja paljastuksia tulevista teoksista. Emmi Itärannalta ilmestyy syksyllä uusi teos ja hän on luvannut lukea meille ensimmäisenä maailmassa siitä otteita, vihjaisi Vik salaperäisesti.

Osa LANUFestivaalin ohjelmanumeroista on kouluaikana ja myös opettajille vapaasti hyödynnettävissä opetuksessa.
Ohjelma ja lisätiedot löytyvät osoitteesta https://www.facebook.com/LANUfestarit

Audio icon Lataa podcast (9.57 MB)