Työllistämishankkeen projektityöntekijä kannustaa työnhakijoita ja yrittäjiä rekrytoinneissa - "Ei se koulutus, vaan oikea asenne, ihminen oppii mitä vain"

Lahden 4H-yhdistyksen e.Työ-hankkeen projektityöntekijä Lia Merimaa kehotti Radio Voimalla työnantajia ottamaan kaiken uuden saatavilla olevan tiedon vastaan.
- Koskaan ei tiedä, mitä se omalle kohdalle tuo, ja miten vie eteenpäin. Toisaalta toisten tapaaminen, verkostoituminen ja sitä kautta yhteisen energian löytäminen on aina hyvästä, kannusti Merimaa, ja kutsui samalla kaikki yrittäjät ja työnantajat infotilaisuuteen torstaina 7.11.2019 klo 15-16.30 Lahden Ohjaamoon.

Merimaa kertoi e.Työhankkeen vaikuttaneen jo positiivisesti joidenkin työnhakijoiden jatkopolkujen etsintään Lahdessa. Samalla hanke on auttanut työnantajia konstikkaissakin työntekijöiden etsintätilanteissa.
- On ollut semmoisia ”win-win”-tilanteita, eli työnantaja on hakenut sitä oikeaa tyyppiä, ja hän on meiltä löytynyt.  Ihminenhän oppii ihan mitä vain, siitä se ei ole kiinni. Jos sinulla on halu ja sama tarve viedä asiaa eteen päin, niin silloin syntyy paremmin tulosta. Jos on motivaatiota, ja löytyy ryhmähenkeä yhdessä tekemiseen, niin se on ratkaiseva tekijä. Etenkin pienyrittäjät ovat huomanneet, että se on olennaista, eikä se, että ihmisellä on juuri sen alan täsmäkoulutusta. Jos arvot ja asenteet eivät ole pätkääkään samat kuin yrityksen, niin hankaluuksiahan siinä tulee. Sitten taas se ihminen, jolla ei välttämättä ole koulutusta alalle, mutta asenne on oikea, ja halu tehdä nimenomaan sitä hommaa, niin varmasti toimii parhaiten, availi Merimaa.

Kuuntele koko haastattelu.

Lahden 4h-yhdistyksen e.Työ-hankkeen tavoitteena on löytää jatkopolkuja alle 29-vuotiaille ja yli 54-vuotiaille työttömille ja tukea yrittäjiä rekrytoinneissa.
Infotilaisuus yrittäjille to 7.11.2019 klo 15-16.30 Ohjaamo, Lahti.
Lisätietoa osoitteesta https://lahti.4h.fi/hankkeet/e-tyo-hanke/

Audio icon Lataa podcast (19 MB)