Tubettajasiskokset Elina ja Sofia - "Muistakaa olla empaattisia teidän vanhempia kohtaan, koska tämä on heillekin uusi tilanne"

Lotilan koulua käyvät lahtelaiset tubettajasiskokset Elina ja Sofia ovat ehtineet viime viikolla kotiin siirtyneiden koulutehtävien lisäksi puuhastelemaan myös paljon muuta.
- Me tykätään tosi paljon tanssia. Olemme myös menneet ulos pyöräilemään ja metsään kävelemään, kertoi Elina.
- Olemme pelanneet lautapelejä, ehtineet kuvaamaan paljon ihania videoita ja kirjoittaneet meidän kirja loppuun. Olemme myös soittaneet meidän soittimia, mainitsi käyrätorvea soittava Sofia.
- Eehdimme nyt itseasiassa tehdä paljon enemmänkin asioita, kun on kotikoulua, jatkoi pianon soittoa harrastava Elina ja antoi kuuntelijoille vinkin,
- Nyt kannattaa tehdä semmoisia asioita, mitkä tuo itselleen onnea ja kannattaa miettiä positiivisia asioita.

Siskokset kannustivat soittamaan kavereille videopuheluja, nyt kun tapaamaan ja leikkimään ei voi mennä samalla tavalla kuin aikaisemmin.
- Sitten kun näkee uudestaan, niin arvostaa paljon enemmän sitä ystävää ja on paljon puheenaiheita, pohti Elina.

Siskokset lähettivät terveisiä moneen suuntaan. Ensin kouluihin.
- Opettajat ja rehtorit. Te teette tosi hyvää työtä. Jos vanhemmat ovat yrittäneet opettaa lapsia, niin nyt he huomaavat, että ei se ole mikään helppo homma, Elina huomautti.
- Kun oli vain yksi yö aikaa vaihtaa normaali koulu digikouluksi, niin opettajat teki sen, Sofia kiitteli kunnioitusta äänessään.

Tubettajatähtien terveiset lähtivät myös perheille.
- Vaikka tämä on ihan uusi tilanne ja ehkä vähän jännittää, niin ei mitään hätää, tästä selvitään vielä vahvempina, Sofia vakuutti lapsille ja nuorille.
- Muistakaa olla empaattisia teidän vanhempiakin kohtaan, koska tämä on heillekin uusi tilanne. Me tiedämme, että jos meidän äiti on jossain työpuhelussa tai digikokouksessa, niin ei saa mennä häiritsemään, kuvaili Elina.

Elina neuvoi myös Lahden Kaupunginjohtaja Pekka Timosta.
- Lahti on niin ihana kaupunki, että kannattaa tehdä semmoisia päätöksiä, jotka on hyväksi perheille ja yrityksille, koska yrityksistä saa uusia työpaikkoja ja perheet on tosi tärkeitä.

Elinan ja Sofian äidin paras ystävä työskentelee sairaanhoitajana Päijät-Hämeen keskussairaalassa ja siskokset tietävät, että sairaaloissa ja terveyskeskuksissa tehdään tärkeätä työtä.
- Vaikka nyt on ehkä vähän enemmän asiakkaita, niin teidän pitää muistaa, että te teette ihan sairaan tärkeätä työtä ja te olette ihania, muistutti Sofia, jonka jälkeen isosisko Elina vielä jatkoi.
- Olemme tosi kiitollisia siitä, mitä te teette, koska useimmat työpaikat tekevät töitä kotoa käsin ja te joudutte menemään sinne töihin. Kiitos tosi paljon, olemme kiitollisia siitä, että te vielä jaksatte.

Elinan ja Sofian Youtubekanavaa pääset seuraamaan täältä:
https://www.youtube.com/channel/UCzg8v_9Vm5yvdHuqjV7t55g

Audio icon Lataa podcast (36.67 MB)