Syksyllä soolodebyyttialbuminsa julkaissut Knipi keikalla Mössössä

Kuva: Tero Ahonen

 

Knipi eli Zachris Stierncreutz julkaisi lokakuussa levyllisen musiikkia omalla nimellään. Egotripin kitaristi-laulaja ja perustajajäsen haluaa jättää itsestään konkreettisen jäljen maailman.

- Lähdin ajattelemaan asiaa lasteni kautta. Laitoin Spotifyn hakuun oman nimeni ja sieltä ei löytynyt kuin kaksi kappaletta. Olisihan se kiva, että olisi ainakin yksi levyllinen, jossa on pelkästään mun nimi, artisti kuvailee.

Kolmenkymmenen vuoden aikana Knipi on kirjoittanut monta suomalaisten rakastamaa klassikkoa, mm. Matkustaja (Egotrippi), Mestaripiirros (Anna Puu, Egotrippi, Chisu), Kaunis päivä, Linnuton puu (Anna Puu). Egotripin kanssa Knipi on nähty keikkalavoilla satoja kertoja, mutta omaa nimeään kantavan debyyttialbumin julkaisun jälkeen Knipi lähti keikkailemaan ympäri Suomea ensimmäistä kertaa omalla nimellään.

- Ero bändin kanssa esiintymiseen on huomattava. Jollain tavalla se on pelottavaa, mutta samalla hyvin kiinnostavaa. Olen päässyt nyt 47-vuotiaana kokemaan asioita ensimmäistä kertaa ja se on jännittävää.

Lahdessa Möysän musaklubilla kuullaan debyyttialbumi kokonaisuudessaan ja lisäksi mukaan mahtuu Egotrippiä ja Anna Puutakin.

- Kesästä asti olen pohdiskellut settiä ja yrittänyt valita kappaleita, jotka kuulostavat eniten minulta ja sopivat albumin musiikilliseen maailmaan.

Knipin taustalla Mössössä rumpuja soittaa Ville Kela, bassoa Egotripistäkin tuttu Anssi Maasalo, kosketinsoittimissa Anna Puun riveissä toiminut Jussi Liimatainen, sähkökitarassa Jaakko Murros.

Knipi oli Radio Voiman torstai-iltapäivässä haastattelussa puhelimitse.

Kuuntele podcast alta

 

Knipi nähdään keikoilla kevään mittaan seuraavasti:

 

7.2. Möysän musaklubi, Lahti

8.2. Sellosali, Espoo

14.2. Teatro-sali, Logomo, Turku

15.2. Teatteri Provinssi, Salo

21.2. Ravintola Poppari, Jyväskylä

22.2. Maxim Kuopio, Kuopio

6.3. Teatteri Rio, Oulu

19.3. M/S Finlandia, Helsinki

20.3. Kulttuuritehdas Korjaamo, Helsinki

26.3. G Livelab Tampere, Tampere

 

www.knipi.fi

www.instagram.com/knipiofficial

www.facebook.com/knipiofficial

 

 

 

Audio icon Lataa podcast (11.78 MB)