Palveluskoirien SM-kisat viikonloppuna Lahdessa

Lahdessa järjestetään tulevana viikonloppuna 16.-18.8.2019 palveluskoirien suomenmestaruuskilpailut. Kisakeskuksena toimii Jokimaan ravikeskus. Viikonlopun aikana kilpaillaan kuudessa eri palveluskoiralajissa: opastuksessa, haussa, jäljellä, suojelussa, etsinnäissä ja viestillä.

- Näissä kaikissa lajeissa lukuunottamatta opastusta nähdään tottelevaisuusosio Jokimaan kentällä. Siellä on Suomen parhaimmat koirat näyttämässä, kuinka tottelevainen koiran tulee olla, kertoo koetoimikunnan puheenjohtaja Marianne Nurminen.

- Palveluskoirakokeisiin voi osallistua koirarodut, joilla on palveluskoiraoikeudet. Niitä on mm. kaikki paimenkoirat ja dobermannit. Opaskoirien puolella noutajat ovat käytettyjä, toteaa Nurminen.

Vuonna 1931 perustettu Lahden käyttökoira ry järjestää palveluskoirien koulutusta Lahdessa. Yhdistyksen alkuperäinen nimi oli Suomen armeijakoirayhdistys.

- Kaikkia muita lajeja tarjotaan paitsi viestiä, vaikkakin meillä on yksi Suomen parhaista viestikoirista yhdistyksessä. Jälki ja haku ovat päälajit, mutta kaikki lajit tarvitsevat tottelevaisuuden pohjalle. Meillä järjestetään muun muassa yleiskoulutuksia tiistaisin koirien koulutuskentillä, kertaa yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Nurminen.

Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumia, myös oman koiran voi ottaa mukaan kunhan rokotukset ovat kunnossa. Perjantaina 17.8. kello 17.30 alkaa kisojen viralliset avajaiset, joissa kaikki koirat nähdään avajaiskulkueessa. Lauantaina aamukahdeksalta alkaa jälkikoirien ja hakukoirien tottelevaisuusosiot kahdella eri kentällä. Opaskoirakot suorittavat normaalissa kaupunkiympäristössä normaaleja työtehtäviään. Tottelevaisuuskokeet jatkuu sunnuntaina ja kello 17 SM-kilpailut päättyvät päättäjäisjuhlallisuuksiin ja palkintojenjakoon.

 

Kuva: Sporttirakki

Lisätietoa tapahtumasta

 

 

 

Audio icon Lataa podcast (7.05 MB)