Näillä pienillä muutoksilla teet herkuista terveellisempiä

Hollolalainen tietokirjailija ja laillistettu ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia puhuu huomenna keskiviikkona Lahden pääkirjastolla kirjailijan työstään.

- Nykyisessä ravintotietotulvassa ihmisistä tuntuu, että ravintosuositukset muuttuvat koko ajan, vaikka näin ei ole, Saarnia toteaa Radio Voiman haastattelussa.

Saarnia kertoo varanneensa aikaa myös yleisön kysymyksille ja kertovansa ravintokirjailijan työnsä lisäksi uusista tutkimustuloksista painonhallinnan ja marjojen terveysvaikutusten osalta.

Saarnialla on tällä hetkellä työn alla seuraava ravintotietokirja, joka ilmestyy vajaan vuoden kuluttua. Saarnia on julkaissut tähän mennessä viisi ravintokirjaa, joista pari vuotta sitten ilmestynyt käsitteli herkuttelua. (Terveellisempiä herkkuja, Viisas Elämä 2016).

- Perinteisiä reseptejä voi muokata esimerkiksi korvaamalla osan ohjeen voista öljyllä. Lisäksi leivonnaisiin voi lisätä marjoja tai esimerkiksi suolaiseen piirakkaan laittaa enemmän kasviksia.

Saarnia suosittelee myös korvaamaan vehnäjauhon kaurajauhoilla ja kokeilemaan rasvan korvaajana rasvaista mantelijauhoa.

Podcastista voit kuunnella vinkkejä herkkävatsaisten herkuiksi. Pirjo Saarnia kirjailijavieraana huomenna keskiviikkona Lahden pääkirjaston auditoriossa kello 18–19.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti.

Audio icon Lataa podcast (15.39 MB)