Marttaliiton Emma Tuovisen vinkit helppoon arkeen: Yksinkertaisuus on paitsi kaunista, myös aika käytännöllistä!

Marttaliiton kehityspäälikkö Emma Tuovinen kertoi Radio Voiman Kristoffer Ignatiuksen haastattelussa kevään olleen Marttaliitolle kiireistä aikaa.

- Marttailuhenki oli kevään ajan tosi pinnalla. Ihmiset vietti kotona paljon aikaa, hän muistutti hyvin erikoisesta keväästä.

Marttailun suosio on ollut kasvussa. Ihmiset ovat aktiivisesti yhteydessä liittoon erilaisten kysymyksien kanssa.

- Meiltä kysytään kulloiseen sesonkiin ja vuodenaikaan liittyviä kysymyksiä. Toki kodinhoittoon liittyviä kysymyksiä kysytään tosi usein. Esimerkiksi etikan käytöstä ja ruokaan liityviä kysymyksiä. Juuri nyt meiltä kysytään säilöntään liittyviä kysymyksiä.

Erilaisten neuvojen lisäksi Marttaliitto muistuttaa siivouden helppoudesta ja ne ovat myös Emma Tuovisen ohjeet jokaiselle meistä!

- Yksinkertaisuus on paitsi kaunista, myös aika käytännöllistä. Suhteellisen pienellä siivouskaapin sisällöllä pärjää tosi hyvin. Etikka käy esimerkiksi todella moneen, Tuovinen muistuttaa ja kertoo aineen sopivan niin pyykkien huuhteluaineeksi, mutta myös yleispuhdistusaineeksi kodin pinnoille kuin kahvinkeittimen putsaamiseen.

- Kotitöitä kannattaa tehdä mieluummin usein ja vähän kerrallaan, eikä kerran kuukaudessa koittaa saada koko koti siivottua. Vaikka joka päivä tekee pienen kodinhoitotyön, niin se koti pysyy kunnossa eikä siitä tule niin kuormittavaa, hän muistuttaa.

Martat.fi

Kuuntele haastattelu:

Audio icon Lataa podcast (8.18 MB)