Mansikan pääsato alkaa olla ohi: Nyt myydään ja ostetaan marjoja sekä sieniä!

Radio Voiman Kristoffer Ignatius päivitti marja- ja satotilannetta torstaina 16.7 lähetyksessä. Langan päähän saatiin haastatteluun Tommolan toripaikasta Samuel Ranki. Mansikan pääsato alkaa olla ohi ja jos kaipaat vielä mansikkaa, on nyt aika toimia.- Nyt alkaa pääsato olla mansikan suhteen aikalailla ohi, Ranki muistuttaa ja hoputtaa kaikkia hankkimaan heti mansikat pakkaseen ja kotiin. 

- Nyt kannattaa tulla sitä parempaa mansikkaa ostamaan!

Toki mansikkaa on edelleen saatavilla, mutta makeudeltaan se ei yllä pääsadon kanssa samaan. Onneksi kesä etenee ja kypsymässä on muun sadon lisäksi marjoista lakat, vadelma ja mustikka.

- Vadelmia tullaan tosi paljon kysymään, nimenomaan avomaan vadelmaa. Mustikka on toinen, mitä kysellään tosi paljon, Samule Ranki kertoo.

Tiedossa on hyviä uutisia, sillä vadelmia ja mustikoita alkaa tulemaan jo ensi viikolla (säävaraus) myyntiin. Tässä tapauksessa puhutaan viikoista 30-31. Sienisato on vielä kypsymäss, mutta pikkuhiljaa esimerkiksi kanttarellit alkavat tulla myyntiin.

- Ensimmäiset virolaiset kanttarellit ovat tulleett juuri myyntiin. Kyllä suomalaisia kanttarelleja myös on, mutta niin paljoa tarjontaa ei vielä ole että niistä saataisiin myyntiin. Tilanne voi muuttua kuitenkin milloin tahansa, Samule muistuttaa  ja kehoittaa tulemaan tarkistamaan tilanteen torilta.

- Kannattaa muistaa, että me ostetaan tuotteita! Jos on ahkeria sienimetsässä kävijöitä ja puutarha- ja metsämarjojen kerääjiä, niin ostamme niitä tähän toripaikalle yksityisiltä ihmisiltä. Sehän on hyvä tulonlähde yksityiselle poimijalle, sillä se on verovapaata tuloa kerääjälle.

KUUNTELE KOKO HAASTATTELU:

Audio icon Lataa podcast (9.53 MB)