Lukemisesta ei kannata tehdä peikkoa - "Jos kirja ei oikein aukea, niin PressReader-palvelussa on laaja valikoima eri maiden sanoma- ja aikakauslehtiä", vinkkaa kirjaston palvelupäällikkö

Vaikka kirjastoon ei pääse tällä hetkellä asioimaan, tulevat sähköiset palvelut internetin välityksellä suoraan kotiin. Lahden kaupunginkirjaston palvelupäällikkö Sylvia Stavén kertoi Radio Voimalla tarjolla olevista palveluista ja niiden käytöstä.
- Kannattaa katsoa tarjontaa osoitteessa lastu.finna.fi. Ajankohtaisosiossa on useampi poikkeusaikaan liittyvä ohjeistus. Olemme tehneet esimerkiksi opastusvideoita, miten käyttää e-aineistoja. Lahden kaupunginkirjaston Facebook-sivuilla ja Instgramissa on myös hyvää aineistoa. Olemme panostaneet isosti siihen, että nämä verkkoaineistot olisivat asiakkaiden saatavilla, Stavén kuvaili.

- Verkkosivujen kautta pääsee myös meidän chat-palveluun, jossa vastaamme arkisin klo 9-17 ja meillä on toki puhelinpalvelua asiakaspalvelunumeroissa klo 10-16, jos tuntuu, ettei verkossa asioiminen onnistu.

Stavenin mukaan kirjaston chat-palvelun käyttö on selvästi vilkastunut sulkuaikana.
- E-kirjoja on myös huomattavasti enemmän lainassa. Niitä voi myös varata ja aineisto varmasti kiertää. Laina-aika E-kirjoissa on 14 vuorokautta, jonka jälkeen laina palautuu ja latautuu seuraavalle varaajalle automaattisesti, Stavén huomautti.

Palvelupäällikkö muistutti myös siitä, että lukemisesta ei kannata tehdä peikkoa itselle.
- Kannattaa valita jotain semmoista, mikä kiinnostaa. Ainahan lainoja voi palauttaa, jos sattuu törmäämään johonkin semmoiseen, mikä ei heti nappaa. E-aineistoissakin on jo monenlaista tarjontaa. Jos tuntuu, että kirja ei oikein aukea, niin PressReader-palvelussa on laaja valikoima eri maiden sanoma- ja aikakauslehtiä, ohjasi Stavén tutustumaan tarjontaan.

Stavén kannusti myös vanhempia lukemaan yhdessä lasten kanssa nyt kun kotona vietetään enemmän yhteistä aikaa.
- Tämä on semmoista pysähtymisen aikaa. Koitetaan löytää niitä iloja, mitä kotona voi tehdä ja viritellään hyvää mieltä. Yhteiset lukuhetket on kaikenikäisille tosi rauhoittavia. Kotonakin saattaa olla kirjoja, joita ei ole luettu ikinä tai vähään aikaan. Omista varastoista voi löytyä jotain kivaa, vinkkasi Sivén.

Lisätiedot osoitteessa: https://lastu.finna.fi/
PressReader - aikakaus- ja sanomalehtiä 120 eri maasta: https://www.pressreader.com/catalog

Audio icon Lataa podcast (28.12 MB)