Lahtelaismuusikko suppaili Lahdesta Pulkkilanharjulle – kevään ensimmäisenä suppailupäivänä Miikka Kallio luisteli ensin aamulla Paimelanlahdella ja illalla suppaili

Lahtelainen muusikko ja taannoisen ESS-näppiksillä käynnistyneen pehvan heilutus -keskustelun ansiosta kenties Suomen tunnetuin urkuri Miikka Kallio on tänä kesänä innostunut suppailusta toden teolla.

– Olen pari kolme vuotta suppaillut, mutta ostin tänä kesänä paremman laudan. Tiesin, että on aikaa käyttää sitä, kun ei ole reissuja samalla tavalla.

 Pisin reissu laudalla on ollut Lahdesta Asikkalan Pulkkilanharjulle. Reissun aikana Kallio yöpyi Vesijärven Hännyssaaressa. Kilometrejä kertyi nelisenkymmentä. Kyseessä on pituudelta pisin matka, mutta yöpymisten vuoksi kyseessä ei yhtäjaksoisesti pisin reissu sup-laudan päällä.

– Nukun riippukeinussa. Sup-lauta on ilmatäytteinen ja pumppu on myös mukana yön yli reissuilla. En aamulla haluaisi sellaista tilannetta, että matka ei jatkuisikaan tyhjän laudan vuoksi.

Vesijärvi ja Päijänne ovat Kalliolle tuttuja, sillä maaliskuussa hän retkiluisteli Lahdesta Jyväskylään. Keväällä ensimmäisen suppailupäivän aamuna Kallio luisteli Paimelanlahdella ja illalla lähti suppailemaan avoveteen.

– Puhelimessa on kartta, mutta Vesijärvi on tuttu luisteluharrastuksen ansiosta.

Vääksyn kanavassa oli Kallion mukaan reissupäivänä sen verran ruuhkaa, että lauta lähti sulun ajaksi kantoon ja hän käveli kanavaosuuden.

Kuuntele Radio Voiman podcastista Kallion vinkit onnistuneeseen suppailuun ja miksi hän päätyi sup-lautaan kajakin sijasta!

Kuvat: Miikka Kallion albumi

Audio icon Lataa podcast (32.99 MB)