Lahtelainen Youtubetähti Jaakko Parkkali koronatilanteesta - "Nuoret opiskelleet netistä ja ottavat asian vakavasti, mutta vanhempien ihmisten pitäisi uskoa myös"

Lahtelaistubettaja Jaakko Parkkali kertoi Radio Voimalla elävänsä nyt koronapandemian aikana päivä kerrallaan. Muiden tavoin Parkkali on huolestunut omien riskiryhmässä olevien läheistensä puolesta, mutta myös maailman taloustilanne mietityttää 24-vuotiasta nuorta miestä.
- Terveys on ykkönen, mutta totta kai huolestuttaa myös maailman talous ja se, miten maailman tila tulee tässä vielä muuttumaan. Riskikuvat, joita on maalattu, ovat pelottavia. Minulla on kuitenkin säilynyt positiivinen tunne ja olen koittanut neuvoa lähimmäisiäni ja seuraajiani siihen, että mennään päivä kerrallaan. Tulevaisuudesta kun ei oikein tiedä, niin tässä pitää mennä askel kerrallaan ja tehdä ne tehtävät, joita voimme tehdä. Eli käsien pesut ja kotona olemiset. Ei auta muu, kuin säilyttää hyvä meininki, Parkkali rohkaisi.

Youtubetähden mielestä nuoret ovat ymmärtäneet tilanteen vakavuuden.
- Nuoret ovat ehkä myös opiskelleet tätä asiaa, eivätkä vain ajattele, että tuolla on nyt joku virus, joka vähän jyllää. Netti on niin vahva nykymaailmassa ja nuoret osaavat käyttää sitä hyvin. He ovat sitä kautta osanneet opiskella ja ottaneet asian vakavasti ja tosissaan, Parkkali kiitteli ja toivoi vielä pientä skarppausta nuorilta.
- Vielä paremmin voisi mielestäni pysytellä kotona ja minimoida kaikki pienetkin riskit siihen, että tartuntaa voi levitä tai tilanne mennä pahemmaksi. Pikkaisen voi vielä viilata näitä asioita ja ottaa siihen semmoisen pienen vastuullisuuden ja aikuismaisen lisän, mihin nuori pystyy. Sitten ollaan aika hyvässä tilanteessa. Meillä on suomessa loistavia ja fiksuja lapsia ja nuoria, meillä on heihin luottaminen.

Parkkali käy päivittäin Kauppakeskus Sykkeessä ja tahtoo huomauttaa tilanteen vakavuudesta myös vanhempia ihmisiä.
- Kyllä nyt mummot ja papat, ihan oikeasti, nyt vanhempien ihmisten pitäisi pitää se tanssijalka kotona. Nyt tuntuu, että tuolla meinataan lähteä liikaa pörräilemään. Vanhempien ihmisten pitäisi uskoa, että ei pidä viedä sitä autoa välttämättä nyt katsastukseen, vaan koitetaan olla kotona. Kuten sanoin, nuoret ovat fiksuja ja uskovat, mutta välillä tuntuu, etteivät vanhemmat välttämättä usko niin paljon. Omalle mummolle ja papallekin sanon, että nyt vain kaikille kärsivällisyyttä peliin, niin hoidetaan tämä homma yhdessä maaliin, kannusti Parkkali.

Jaakko Parkkalin Youtube-kanava voi tubetähden mukaan tällä hetkellä paremmin kuin moneen vuoteen. Tilaajia on huimat 185 000.
- Videoita tulee tällä hetkellä tosi paljon, noin 3-4 videota viikossa. Neloselta tuleva Farmi Suomi -ohjelma tukee kanavaa tällä hetkellä. Minulla on kunnia olla mukana yhtenä kilpailijana. Huomenna tulee uusi video, jossa pelaan JVG:n kanssa NHL:ää ja tänään koitan syödä Mukkulan Taukotuuli-huoltoasemalta ostetun kilon hampurilaisen yhdeltä istumalta. Myös Juha Miedon kanssa on tulossa mämminsyöntikilpailu, nauroi Parkkali ja vakuutti, että ideat eivät lopu.

Parkkali neuvoi vielä kuuntelijoita hauskuuttamaan itseään.
- Jos se hauskuuttaminen tulee minun Youtubevideoista, Netflixistä, Radio Voiman aamushowsta, vanhojen lomakuvien katselemisesta tai mistä tahansa, niin yritä tehdä sitä. Soittele kavereille ja pidä yhteyttä niihin ihmisiin, joiden kanssa on yleensä hauskaa. Sillä se mieli pysyy virkeänä, Parkkali ohjeisti.

Jaakko Parkkalin Youtubekanavaa pääset seuraamaan täältä:
https://www.youtube.com/channel/UC5SRfEhyMdg2S2LoZOTHNHw

Audio icon Lataa podcast (26.08 MB)