Lahtelainen senioritubettaja Jari Siltala jumissa Aurinkorannikolla Vuokko-vaimonsa kanssa - "Tekemistä pitää olla, ettei apatia pääse iskemään"

Espanjan julistaman poikkaustilan vuoksi lahtelainen eläkeläispariskunta viettää kaksi viikkoa Aurinkorannikolla suljetulla leirintäalueella.
- Tämä on ihan täynnä, muutama paikka tuossa on, mutta tänne ei oteta enää uusia tulijoita, senioritubettaja Jari Siltala kertoi Radio Voiman kuuntelijoille.
- Jäimme tähän ihan oman turvallisuutemme vuoksi. Tällä alueella ei ole ollut hirveästi tartuntoja.

Siltala kertoi, että he eivät ole saaneet mitään viralllista ohjeistusta, miten tulee toimia, mikäli sairastuu.
- Kuulumme Rutusakki-nimiseen karavaanariryhmään, jossa on lähinnä eläkeläisporukkaa. Sieltä on tullut vähän informaatiota pikkuhiljaa pienellä viiveellä. Me ilmoittaudumme tänään ulkoministeriölle ja teemme matkustusilmoituksen. Sieltä tulee silloin suoraa tietoa meille, pohti Siltala.

Siltala mietti, että jos oikein pahoja oireita ilmaantuisi itselleen, olisi paikalle tilattava ambulanssi ja hakeuduttava hoitoon.
- Sitten vain kädet ristiin ja on toivottava parasta. Ei täällä mitään muuta voi, kuvaili keuhkoleikkauksen läpikäynyt Siltala.
- Luonnollisesti ihminen alkaa miettimään kuolemaa ja sitä, jos se osuu omalle kohdalle. Ajattelimme kuitenkin, että ei tässä auta muuta kuin ottaa rauhallisesti ja malttaa mielensä, kuvaili Siltala pohdintojaan Vuokko-vaimonsa kanssa.

Tilanne on Siltalan mielestä monelle kansakunnalle Via Dolorosa.
- Tämä kun kestetään, niin sehän voi olla ohikin. Kun ihmisiä ei lasketa liikkeelle, niin hyvällä tuurilla se virus talttuu. Olemme käsittäneet, että tämä on kuin kausi-influenssa, se kestää aikansa ja sitten se häviää. Kun levittäjiä ei ole tuolla, niin väkisinhän se ainakin vähenee, mietti Siltala ja vinkkasi vielä muille eristyksissä oleville, että kannattaa pysyä rauhallisena ja pyrkiä puuhastelemaan.
-  Minä vääntelen videoita, kun teen omaa Youtubekanavaani, saan aikani kulumaan siinä. Vuokolla on paljon kirjoja. Tekemistä pitää olla, ettei apatia pääse iskemään, kannusti Siltala.

Senioritubettaja Jari Siltalan kanavaa pääset seuraamaan täältä!
(Kuva: Jari Siltala)

Audio icon Lataa podcast (30.01 MB)