Lahden Kansanopiston teatterikoulutuslinjan opiskelijan performanssihahmon hampaat ovat tippuneet julkisen terveyden huollon vuoksi - "Tämä on tositarina"

Lahden Kansanopiston teatterikoulutuslinjan opiskelijat Ronja Keiramo, Christian Lairikko ja Emma Pälsynaho esiintyvät tänään lauantaina Lahden keskustassa performanssihahmoiksi pukeutuneina yhdessä muiden toisen vuosikurssin opiskelijoiden kanssa. Tampereelta Lahteen muuttaneen Lairikon hahmon vaikutteet tulevat todellisesta elämästä Lahdessa. Lil Yrjö -nimisen hahmon hampaat ovat tippuneet, sillä hän ei päässyt julkiseen hammashuoltoon ajoissa.

- Tämä on tositarina siinä mielessä, että minulta lohkesi hammas ja piti saada hoitoa. Minulla ei ollut varaa opiskelijana mennä yksityiselle puolelle, niin menin aluksi julkiselle puolelle. Hammasta hoidettiin siellä niin, että minun olisi pitänyt päästä sen jälkeen vielä kahden kuukauden sisällä hoitoon, muuten hammas olisi tulehtunut, kun siihen aloitettiin juurihoito. Huonolla tuurilla oli juuri kyberhyökkäys meneillään ja sen lisäksi olen kuullut kavereilta, että menee vähintään neljä kuukautta (hoitoon pääsyyn). Minun piti maksaa itseni kipeäksi yksityisestä hammashuollosta, Lairikko kertoi.

Lahti saa myös kiitosta näyttelijän ammatista haaveilevalta Lairikolta, jonka mielestä nykyinen kotikaupunki Lahti on paremman kokoinen kuin Helsinki.

- Mulla on ollut pientä ongelmaa Helsingin kanssa, kun se tuntuu niin isolta. Tykkään tosi paljon tuosta bulevardimaisesta Aleksanterinkadusta ja tori on myös todella hieno. Satama on yksi lempipaikoistani täällä, eikä samantapaista paikkaa ole Tampereellakaan. Koskipuisto kyllä on, mutta siellä (Lahden Matkustajasatamassa) on niin paljon kaikkea muutakin, kuin että nuoret menevät sinne hengaamaan. Se on tosi kiva paikka, Lairikko kiitteli.

Audio icon Lataa podcast (16.1 MB)