Lahden Järvipelastajien Vesa Kilpinen: Uusi vesiliikennelaki korostaa päällikön vastuuta

Tieliikennelain lisäksi vesiliikennelaki uudistuu kesäkuun alussa. Traficomin mukaan uusi vesiliikennelaki ajanmukaistaa ja kokoaa yhteen vesiliikenteen liikennesäännöt ja liikennemerkit. Uudistuksen tavoitteena on lisätä vesiliikenteen turvallisuutta ja vastuullista veneilyä.

– Uusi vesiliikennelaki korostaa päällikön vastuuta, myös rikesakon velvollisuuksien laiminlyönnistä voi saada helpommin, Lahden Järvipelastajien Vesa Kilpinen kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan veneen päällikkö on se, joka tosiasiallisesti ohjaa tai hallitsee venettä. Päällikkö voi siten olla muukin henkilö kuin se, joka venettä kuljettaa.   

Päällikön velvollisuutena on, veneen turvallisen kulun lisäksi, esimerkiksi varmistaa, että veneessä on asianmukaiset merikortit ja turvallisuusvarusteet sekä pelastusliivit.

Teemu hiltunen kuva: Juha Tanhua

Kuva: ESS/ Juha Tanhua

Lahden Järvipelastajien kausi alkoi tänä vuonna jo huhtikuussa ja nyt kaikki veneet ovat vesillä.

– Omassa toiminnassamme olemme varautuneet koronaan erilaisin turvallisuustoimenpitein. Veneilijöiden taas pitäisi muistaa pitää turvavälit myös tukikohdissa, Kilpinen sanoo.

Kuuntele podcastista lisää uudesta vesiliikennelaista ja Lahden Järvipelastajien toiminnasta.

Audio icon Lataa podcast (29.2 MB)