LAD-taidekeskuksen muraali Block Party tuo esille Malskin ja Lahden historiaa

Havainnekuva Block Party -teoksesta ympäristössään. Kuva: Lehtinen + Rantala

 

Lahteen on tulossa uusi taide-, juliste- ja muotoilumuseo LAD. Museo sijoittuu vanhaan Mallasjuoman kiinteistöön ja sinne rakennettavan uuden Malski-keskuksen tiloihin. LADin uudisosan julkisivuun ja osittain sisätiloihin tulevaa taidetta etsittiin portfoliohaulla ja rinnakkaisella luonnostilauksella. Luonnokset tilattiin neljältä taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Työryhmä antoi luonnoksista arvionsa, jonka pohjalta rakennuttaja on nyt tilannut toteutuksen työparilta Lehtinen + Rantala.

Työryhmä Lehtinen-Rantala koostuu Laura Lehtisestä ja Maikki Rantalasta. Lehtinen on lahtelaislähtöinen Barcelonassa ja Helsingissä opiskellut kuvittaja-kuvataiteilija. Kuvitusten lisäksi hän tekee muraaleja ja installaatioita kaupunkitilaan. Lehtinen haluaa luoda elämyksellisiä teoksia julkisten ja yksityisten tilojen käyttäjille ja työskennellä vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten, kulttuurien ja taidemuotojen kanssa.

Lahden muotoiluinstituutissa opiskellut Rantala on kokenut suuren kokoluokan julkisen taiteen tekijä, joka on erikoistunut maalattuihin graafisiin teoksiin, muraaleihin ja katutaiteeseen. Rantala tekee töitä usein yhteisöstä käsin ja koko kaupunginosan erityispiirteet huomioiden tuodessaan kuvituskuvaa ja abstraktimpaa orgaanista jälkeä suuressa koossa osaksi katukuvaa, arkkitehtuuria ja ihmisten arkea.

 

Laura Lehtinen oli haastattelussa aiheesta Radio Voiman keskiviikkoiltapäivässä.

 

Kuuntele haastattelu alta.

Audio icon Lataa podcast (8.98 MB)