Kiljusen herrasväki ihastuttaa Pesäkallion lavalla

Pesäkallion kesäteatterissa on kuun vaihteesta alkaen nähty Kiljusen herrasväki lavalla. Jalmari Finnen alkuperäistekstistä Kiljusten tarinan on sovittanut Outi Keskevaari. Näytelmän ohjaaja Eppu Gustafsson sekä isä-Kiljunen, näyttelijä Kalle Sulalampi kävivät keskiviikkoiltapäivänä Radio Voiman haastattelussa.

- Kiljusista tuli juuri niin anarkistinen kuin tarkoitus oli. Kiljuset on suoria, mutkattomia tyyppejä, kertoo ohjaaja Gustafsson.

Parivaljakon mukaan perheen pienimmät ovat omaksuneet tarinan hyvin.

- Parhaita esityksiä on ollut juuri ne, missä on paljon lapsia paikalla. He elävät mukana esityksessä ja vanhemmatkin näyttävät viihtyvän hyvin, jatkaa Sulalampi.

Pesäkallion teatteri on aloittanut toimintansa vuonna 2008. Sulalampi on ollut mukana toiminnassa alusta asti.

- Ammattimaisuus on korostunut viime vuosina. ”Pesis”-hengen mukaisesti kaikki ovat tasa-arvoisia ja samalla viivalla, se fiilis on säilynyt.

Alkuperäisissä tarinoissa Kiljusen herrasväki matkaa mm. Helsinkiin. Näitäkin tarinoita on lavalla luvassa.

- Pomppa on äärimmäisen mystinen, se ei ole meille vieläkään auennut. Ei käydä Helsingissä, me ollaan vähän väännetty sitä Lahteen, sanoo Gustafsson.

Musiikkipuolellakin on turvauduttu paikalliseen musiikkiin. Tehosekoitinta, Sleepy Sleepersiä ja jopa ripaus räppiä on luvassa.

- Se on itselleni täysin vieras genre. Ensin se oli vähän nieleskelyä, mutta jo pelkästään räpin takia kannattaa tulla katsomaan. Täällä on sellainen elitistiräppiryhmä kuin Kiljuset, ohjaaja Gustafsson vitsailee.

Kuvassa Pesäkallion työryhmää

Kuva Marko Strandvall

 

Lisätietoa: Pesäkallion Kesäteatterin verkkosivut

 

Ali Elkharam

Audio icon Lataa podcast (11.98 MB)