Etkö muista uniasi? Kuuntele luovan uniohjaajan vinkit unien muistamiseen


Suomessa ensimmäisten joukossa tänä syksynä luovaksi uniohjaajaksi valmistuvan lahtelaisen sanataitelija Lealiisa Kivikarin mukaan ihminen näkee unia yön aikana jopa 100 minuuttia. Mutta mitä tehdä, jos ei millään muista näkemiään unia?

– Ensimmäinen asia on, että lopettaa itselleen hokemisen, että ei muista uniaan. Jokainen näkee unia. Päivätajuntaa voi herätellä asiaan, Kivikari sanoo Radio Voiman haastattelussa.

Lisäksi ennen nukkumaanmenoa tulisi rauhoittua hyvissä ajoin ja kääntyä itsensä äärelle. Aamulla voi yksittäisetkin unikuvat kirjata muistiin, siksi sängyn vieressä kannattaa pitää kynää ja paperia.

– Jos ei alkuun muista unia, voi kirjoittaa muistiin vain aamun tunnelmiaan.

Kivikarin mukaan unet ovat viestejä meiltä itseltämme.

– Omiin uniin tutustuminen on hidasta ja rauhallista, jossa pitää olla itselleen lempeä. Alitajunta ei toimi sormia napsauttamalla.

Lealiisa Kivikari vetää Wellamo-opistossa kurssia Muista unesi, tunne itsesi. Wellamo-opiston ilmoittautuminen alkaa tiistaina 11.8.

– Luova uniohjaaja ei tulkitse kenenkään unia. Kurssin avulla voi tutustua omaan merkitys- ja symbolijärjestelmäänsä, joka alkaa muodostua jo varhaislapsuudessa. Siihen vaikuttavat elinympäristön lisäksi esimerkiksi perhepiiri sekä sukupolvien ketjukin.

Kuuntele lisää luovasta uniohjauksesta Radio Voiman podcastista. Podcastissa mukana vinkit, miten uneen kannattaa valmistautua ja miten omiin uniin tutustumisen voi aloittaa.

Audio icon Lataa podcast (14.24 MB)