Asiakkaat auttoivat yrittäjän pahimman yli - "Kampaamo Kulman enkelit pelastivat liiketoiminnan"

Lahtelaisen Kampaamo Kulman yrittäjä Christian Hemming kertoi Radio Voimalla kampaamonsa tilanteesta.
- Meillä alkaa näyttämään ihan hyvältä, vaikka saimmekin paljon osumaa koronasta. Listat tyhjeni ja asiakkaita ei kuulunut. Pelotti hirveästi, että miten tässä käy ja sairastuuko itse, Hemming pohti ja jatkoi kertomalla organisoimastaan Kampaamo Kulman pelastusoperaatiosta.
- Piti olla luova, että mistäs saisimme kassavirtaa, ettei jouduttaisi pistämään ovia kiinni. Pahimmat painajaiset vilisi silmissä. Idea lähti sitten netistä löytyvän Timma-ajanvaraussovelluksen kautta. He julkaisivat lahjakorttikampanjan, jossa ihmiset voivat ostaa lahjakortteja liikkeisiin, jotta kassavirtaa tulee tasaisesti ilman kuoppia, joista ei pääse enää ylös, kertoi Hemming.

Hemming teki lahjakorttikampanjasta julkisen ilmoituksen sosiaaliseen mediaan ja laski ystävän kanssa, että kampaamon saisi pelastettua, jos 100 euron lahjakortteja ostettaisiin 50 kappaletta.
- Laitoin Facebookinn videon omille asiakkaille, että ostakaa ja auttakaa yrittäjää. Hehän tulivat sitten apuun. Saimme kampanjan täyteen ja pelastimme sillä liiketoiminnan, kiitteli Hemming.
- Tuli vähän ylimääräisiäkin lahjakortteja ja saimme kaikki laskut maksettua. Olen nyt tehnyt taulun, johon olen kirjoittanut jokaisen osallistujan nimen. Pitää vielä hankkia pikkuinen plakaatti, jossa lukee ”Kulman pelastavat enkelit”. Se on seinällä sitä varten, etten vahingossakaan ikinä unohda sitä elettä, että ihmiset lähtivät pelastustalkoisiin.

Hemmingin mukaan Facebookissa jaetusta lahjakorttivideosta tuli todella suosittu ja sen myötä hän päätti avata oman YouTube-kanavan Mister C.
- Sain lahjakorttivideosta todella paljon positiivista palautetta - esimerkiksi ”Olet todella hyvä sisällöntuottaja, kamera rakastaa sinua, tosi kiva kuunnella sinun juttuja ja tee lisää”. Tubekansan puolelta alkoi myös tulemaan kannustusta. Suositut lapsitubettajat Elina ja Sofia sekä heidän äitinsä Aura lupasivat auttaa kanavan alkuun ja he ovat olleet superkannustavia, kuvaili Hemming.
- Koen selvinneeni itse niin monesta kriisistä ja olen löytänyt muiden ihmisten avulla terapeuttisia työvälineitä kriiseistä ja ongelmista selviämiseen, niin niitä on kiva jakaa muillekin.

Kulman yrittäjä antoi vinkkejä vielä hiusten kotihoitoon.
- Nyt on hyvä hetki antaa hiusten hetken aikaa levätä ja palautua kaikesta siitä rasituksesta, mitä hiukset normaalisti kokee arjessa. Älkää föönailko ja käyttäkö rautoja, vaan nyt on hiusten hellimisaika. Nyt jos koskaan hiustenkasvattajien kannattaa antaa hiusten kasvaa. Nyt ollaan kaikki samassa veneessä ja kaikki saa anteeksi sen, jos nyt vähän repsottaa sieltä ja täältä, Hemming armahti.

Hiusten omatoimista leikkaamista Hemming ei missään nimessä suosittele, mutta neuvoi, miten toimia, jos vaikkapa otsatukkaa on pakko lyhentää kotona.
- Voi varovasti saksien kärjillä leikata, mutta ei yhdellä osiolla, vaan otsatukka pitää jakaa ainakin kolmeen osioon. Leikkaa vain vähän kerrallaan, rauhallisesti ja hitaasti. Ota sitten toinen osio niin, että sieltä alhaalta kuultaa läpi se jo leikattu osio ja yhdistä siihen,  Jos yrität yhdellä kerralla leikata, niin pieleen menee, huomautti Hemming.
- Jos olet yhtään epävarma, niin älä leikkaa, vaan laita pinnillä sivuun.

Kampaamo Kulman verkkosivut: https://kampaamokulma.fi/
Christian Hemmingin uusi YouTube-kanava: https://www.youtube.com/watch?v=JLOKp6l5uRg&fbclid=IwAR3sbyN020jsuQOlon-cjxe-R9op-tUT0l7GKJ4rKUjspDGy2mDrUn1RLMQ

Audio icon Lataa podcast (20.66 MB)