Kerkko Koskisen säveltämässä konsertossa kuuluvat jazzvaikutteet - Koskisen teos Sinfonia Lahden avauskonserteissa

Sinfonia Lahti avaa sinfonisen syyskautensa konserteilla Hämeenlinnan Verkatehtaalla huomenna keskiviikkona ja Lahden Sibeliustalossa torstaina. Konsertissa kuullaan Kerkko Koskisen säveltämä teos American Miniature Horse, konsertto kahdelle saksofonille ja orkesterille.

Eeva Ristkarin haastattelussa Kerkko Koskinen sekä solisteina esiintyvät jazzmuusikot, tenorisaksofonisti Timo Lassy ja baritonisaksofonisti Linda Fredriksson.  

Kerkko Koskinen toteaa Sinfonia Lahden tiedotteessa, että musiikin kuvailu on sanoilla hankalaa ja kenties turhaakin, mutta sanoo konsertosta kuitenkin näin:

”Sattumanvaraisen listan erilaisista tunnelmista voi tehdä. Se on tällainen: Hajallaan olevia ääniä ja klustereita jotka tiivistyvät melodioiksi. Shostakovitsh-henkistä laukkaa jonka päällä on soolona jazzia. Nyrjähtänyttä elefantti-bluesia. Vapaatonaalista, harsomaista heilimöintiä. Vähän fanfaaria. Saksofonin ääniä jotka kuulostavat välillä linnulta ja välillä diesel-moottorilta. Free jazzia ja elämän surumielistä haikeutta.”

Haastattelussa selviää esimerkiksi miten Kerkko kuvailisi Ultra Bran Hei kuule Suomi -kappaletta sekä se, mikä lyönti on Kerkon rakkaassa harrastuksessa biljardissa vielä hakusessa.

Lataa podcast (6.19 MB)